петак, 5. мај 2023.

 

   ARIZONU DRIM  U SVILAJNCU PRIREDIO HIP HOP  PANK  DUO  SNAILMATE               


U sklopu svoje evropske turneje na kojoj su nastupali u devet zemalja ( Luksemburg, Švajcarska, Nemačka, Austrija, Mađarska, Hrvatska, Slovačka, Belgija ) hip hop elektro pank  atrakcija Snailmate iz Arizone ( USA ) svirali su  i u Srbiji . U našoj zemlji održali su  dva koncerta, u Svilajncu i Beogradu ( 02.5. Beti Ford ).  U Svilajncu njihova svirka se odigrala u ponedeljak 01.05.2023. godine  a mesto dešavanja je ponovo bio bar Brik.

Pored toga što je bio PRVI MAJ. praznik rada, koji se tradicionalno proslavlja odlaskom  na uranak, poseta na svirci je bila zadovoljavajuća. Snailmate je duo koji dolazi iz pustinje i zemlja apača, a čine ga   pevač  i klavijaturista Kalen Lander i bubnjar Bentley Monet. 



Sviraju  svoju autorsku muziku, za koju kažu da je nastala  pod uticajem Beastie Boys, Butthole Surfersa  i ostalih muzičkih pravaca kao što su elektoronika,  hip hop i metal. Nastali su 2015.godine u Feniksu, do sada su svirali preko hiljadu koncerata, 2017.godine objavili prvi album Love in the Microwave ". Na bini su zabavni, zanimljivi, navežbani, bučni i znaju da razvesele publiku. 

Pored toga što prave odličnu atmosferu, u toku svirke   oni  glume, igraju pantomimu i izvode neobične performanse,  dočaravajući tekstove svojih pesama, koji govore o otuđenju čoveka i njegovoj borbi za egzistenciju u Americi. 

Snailmate su publici u Briku, na najlepši način  predstavili popularnu kulturu svoje  zemlje, koja je dominantna, i koja se nalazi na  vrhu svih muzičkih  top lista na svetu. Svirali su nešto preko pola sata a svi mi smo želeli da njihov nastup traje još duže.



Gostovanje dvojice amerikanaca u Svilajncu je nesvakidašnja pojava koja je izazvala znatiželju za druženjem sa njima od strane  gostiju u baru Brik , koje se nastavilo duboko u noć.

 Mihajlo Belolule Marković

 Foto: Anđela Micič



Нема коментара: