недеља, 14. мај 2023.

 


   NOĆ TEKSAŠKOG BLUZA U SVILAJNCU PRIREDIO KIGEN MEKINRO

U okviru svoje evropske turneje teksaški bluzer Keegan Mcinro posetio je Srbiju. U našoj zemlji zabeležio  je četri  nastupa u Beogradu, Svilajncu,  Kragujevcu i Valjevu. Ovo mu je bilo šesto gostovanje do sada, a u Svilajncu je svirao prvi put. Pomenuta sviraka u našem malom mestu,  desila se u četvrtak 11.05.2023. u baru BRIK. 



Uprkos kratkom vremenu za organizaciju koncerta ( tri dana ) poseta na ovoj svirci je bila odlična. Keegan McInroe je kantautor iz Fort Worta ( Teksas ). U period između ( 2003- 2008 ) bio je gitarista i pevač u kantri/bluz grupi Catfish Whiskey. Od 2008. godine nastupa kao solo umetnik lutajući i svirajući širom Teksasa, Sjedinjenim Državama i Evropi

McInroe je delio binu sa velikim imenima rock&blues scene kao što su: Leon Russell, Ray Wylie Hubbard, Willis Alan Ramsey, Otis Taylor, Charley Crockett i drugi 


Svilajnčanima je ove noći je na najlepši način predstavo  muziku i kulturu svoje zemlje. Na bini je dominantan, predivno peva, svira ,  uz odličan scenski nastup, sa upletenim kikama na kosi, dočaravali su izgled kauboja i rančera srednjeg zapada. Njegova interpretacija američke  muzike, spoj  kantrija, folka i bluza koji je svirao na akustičnoj gitari oduševila je publiku u Briku.  

Na repertuaru  pored svojih autorskih pesama i tradicionalnih pesama , publici je svirao  i pesme svojih omiljenih muzičara: Willie Nelson, Bob Dylan, Howlin Wolf, Muddy Waters, Ma Rainey, Mississippi John Hurt, svirao je preko sat i po vremena uz dva bisa, ovo nezaboravno veče priveo kraju.

 Mihajlo Belolule Marković

Foto: Batica



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.