уторак, 2. јун 2015.



                     Voodoo Healers iz Soluna  Odvalili u Smederevskoj Palanci

 U nedelju  ,31 maja u najrokerskijem klubu u Smederevskoj Palanci "Irish pabu 'Dr. Watson “ svirao je najagilniji bend  Balkana kada su u pitanju turneje i koncerti ,grčki Voodoo Healers. Ovo im je treći nastup u ovom gradu a drugi u Irish pabu. Po rečima Hristosa, frontmena benda Voodoo Healers, ovo im je bila najduža i najiscrpljujuća turneja koju su oni imali do sada.
Pored Francuske ( Marsej, Pariz, Sent-Etjen  itd ) , koju su posetili prvi put ,ovi pank – rok desperadosi iz Soluna overili su i sunčanu Španiju. Otprašili su  6 svirki i na tom putu nastupali u Hihonu, Saragosi i čak stigli  do Andaluzije i grada  Kordobe  koji se nalazi na krajnjem  jugu ove egzotične zemlje.
Radosan susret sa braćom Grcima ( koje nismo videli od oktobra meseca 2014. i njihovog gostovanja u Svilajncu ) prijatan razgovor i druženje sa njima i ekipom koja izlazi u ovaj pab  u Palanci. Poseta je zadovoljavajuća i svi nestrpljivo čekamo da  se na bini pojavi andergraund heroj  Hristos sa svojom bandom. Vudu Iscelitelji nešto posle 23 sata počinju svoj šou. Za one koji ne znaju ,snažan uticaj na njihovu muziku izvršili su Social Distorsion, Dictators i Pagans.

Žestoki i nikad luđi sviraju pesme sa svog poslednjeg i najboljeg albuma „First your dream after you die“ iz 2014. objavljenog u Nemačkoj za etiketu Truetrash records iz Minhena. Ređaju se pesme Face it all alone“, “ Dont turn me loose“, “Come in vengeance“ i “Never late to say goodbay“. U toku njihovog nastupa sve bolji mladi gitarista Rafael imao je  problem sa pojačalom,pa posle kratke pauze nastavljaju u istom ritmu i prže svoje dve meni najdraže pesme Get away car i Pank-rok rebel song. Uigranu ekipu buntovnika, koja zvuči svetski predvodi gitarista i pevač Hristos, a sa ostalim članovima benda, pomenutim solo gitaristom Rafom,  basistom Evgenijem  i pojačani  novajlijom u bendu bubnjarem  Timom dižu atmosferu do usijanja i prisutnoj publici pružaju zadovoljstvo za pamćenje. Uz sjajne obrade  Johnny Thunders-a “One track mind “ i  Stooges  “Search and Destroy “veče privode kraju. Sviraju uz zasluženi bis dobrih sat i po. Prisustvujući  njihovim koncertima  po Srbiji sa sigurnošću mogu da tvrdim da su Voodoo Healers doterali  svoj  zvuk, dokazali da vrede i postali bend koji odskače od proseka.
Stalne turneje ( dva puta godišnje ) iskreni i pravi, skromni u svojim uslovima, verujući u ovo što rade i deleći  svoje emocije sa publikom, i svog stava da sviraju svuda gde ih pozovu ,stekli su veliki broj  fanova i prijatelja u Srbiji  i širom Evrope. Najbolji dokaz  mojih  tvrdnji su  Voodoo Heales majice koje su neki od prisutnih u publici  nosili tokom njihove svirke u Palanci.

Mihajlo Belolule Marković

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.