уторак, 17. октобар 2023.

    Marina Bošković Blues Trio svirao  u klubu 7. Dana u Svilajncu 



Nova snaga srpskog bluza Marina Bošković Blues Trio svirao je  u subotu 14.10.2023. godine u Svilajncu. Akustični performans uživo se održao u klubu 7. Dana. Svirku je u okviru svog projekta Nikad se ne predaj, Nikad ne odustaj!,  organizovalo udruženje Rođen Negde Dole.

Marina Bošković je bluz pevačica iz Beograda. Muzikom se bavi od malena, pohađala je nižu muzičku školu “Stanislav Binički”, odsek klavir.  Pevanjem se bavi dugi niz godina, profesionalno je sarađivala sa brojnim i značajnim imenima Srpske bluz i rok scene, kao što su: Zona B, Duda Bezuha, Nenad Zlatanović & Texas Flood, Stare Kuke, Gvin Ešton, Norman Biker, Ex Revolveri I mnogi drugi. Učesnik je svih važnih bluz projekata i redovno nastupa na svim bluz sešenima koji se dešavaju  u Beogradu.



Blues Trio je prvi put nastupao u Svilajncu i lokalnoj publici su preneli atmosferu beogradskog bluz kluba Vox ( svake druge srede sviraju u Vox-u ).  Pored Marine Trio sačinjavaju kontrabasista Vukašin Mihajlović  ( Raw Hide/Sirova Koža ) i gitarista Velja Radenković . U ovoj postavi sviraju nekoliko godina, navežbani su  i imaju dobar scenski nastup, na bini dominira sjajni Marinin glas koji odlično dopunjuju Vule na kontrabasu  i  Velja na akustičnoj gitari, koji je ostavio snažan utisak i dokazao da je odličan solo gitarista.  

Nastup im je  zabavan i zanimljiv, zanaju da naprave dobru atmosferu, koja se dopala publici  u Svilajncu . Ove noći svirali su obrade poznatih bluz i  soul pevačica, Eta Džejms, Areta Frenklin, Boni Reit, Koko Tejlor, Dženis Džoplin, Wande Jackson i mnogih bendova, Strej kets, Vajtsnejk, ZZ Top, Blek Krous, Roling Stouns. Poseta na koncertu je bila odlična, pravili su jedan brejk,  svirali  preko dva  sata uz jedan bis i  ovo toplo veče priveli kraju.




Mihajlo Marković

Foto Andjela Micić

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.