четвртак, 11. јануар 2024.

 

TONGUE TIED TWIN PROPOVEDNIK PRLJAVOG ROKENROLA OSMI PUT SVIRAO  U  SVILAJNCU



Tongue Tied Twin, švajcarski one man bend svirao je u Svilajncu u baru BRIK. TTT je ovo bio osmi nastup u ovom malom gradiću, društvo mu je pravio lokalni muzičar PersonN. Svirka je bila  u okviru novog projekta Nikad se ne Predaj, Nikad ne odustaj  rokenrol udruženja Rođen negde Dole.

Svirku je otvorio PersonN (Goran Stojanović )  koji je povratnik iz Francuske. Svirao je u brojnim bendovima, među kojima je najpoznatiji blues/rock bend Touchez Pas Au Grisbi iz Pariza. Goran je dobro zagrejao publiku  njegov zvuk gitare pokrivala  je matrica koja je zamenila zvuk  bubnja. Svirao svoje autorske pesme  koje peva na engleskom jeziku  u ritmu bluz roka  Navežban je ima dobar scenski nastup  i  njegova  svirka  trajala  je četrdeset minuta.



Odmah za njim svoje mesto na bini zauzeo je  propovednik bluza i prljavog rokenrola Kristijan Bulman, srpski zet i brat, čovek koji ušao u enciklopediju o fenomenu “One Man” bendova, obišao je bine širom Evrope i održao više od 600 koncerata. Svake godine kada dođe u posetu tazbinu, odradi nekoliko svirki po Srbiji, a Svilajnac mu je jedna od omiljenih destincija.


U prepunom baru BRIK, TTT je koncert
 otvorio vatrom koja se prelivala po vratu njegove neobične gitare, dok on svira slajd i peva, “We Got a Fire”, izazivajući ovacije prisutne publike. Sirovi zvuk gitare mešavina delta bluza sa pankom, vulkanska energija koja izbija tokom njegove svirke nikoga nije ostavila ravnodušnim. Izvodio je svoje autorske pesme, istovremeno svirajući gitaru, bas bubanj, kontra činelu i usnu harmoniku. Usavršio je stil sviranja na gitarama ručne izrade od jedne i više žica uz originalan scenski Nastup i tako “overio” sebi mesto na listi najboljih One Man bendova sveta.  Tongue Tied Twin je u isto vreme i šoumen, zabavljač, performer i vrsan muzičar. Pokazao je (inastupom dokazao) kako se može velikim i predanim radom talenat dovesti do savršenstva. Svirao je preko sat vremena  i ovo zimsko veče priveo kraju.

Mihajlo Belolule Marković

Foto Grebo Grey




Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.